13:04:39
Kladdkaksmuffins
Ingredienser:
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50g smör
½ dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100g mörk kvalitetschoklad 70%
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt
- Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten
- Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten
- Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad, vänd sedan ner det i smeten
- Häll upp smeten i formar, fyll 2/3 av formen
- Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna
- Servera gärna med lättvispad grädde och färska bär
(Det här är alltså det recept som gäller när man gör normalstora muffins, eftersom jag gjorde små så kortade jag ner tiden i ugnen, tror dom var klara på ca 7minuter)

